dimecres, 2 d’octubre del 2019

(2019-10-05) Visita a l'exposició: "Barcelona capital mediterrània. La metamorfosi medieval, segles XIII-XV"

A càrrec del Dr. Ramon Josep Pujades, comissari de l'exposició i Tècnic de recerca del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

L'exposició: "Barcelona capital mediterrània. La metamorfosi medieval, segles XIII-XV" pretén explicar-nos la importància que va tenir el comerç marítim perquè aquesta esdevingués en municipi amb els seus propis òrgans de govern com per exemple el Consell de Cent, perquè el creixement demogràfic experimentat fes que la societat es tornés més complexa, estructurada en estaments o mans, encapçalada per la mà major enriquida amb els negocis i perquè Barcelona es convertís en important centre polític on  la Monarquia malgrat ser itinerant hi tingués la seva seu en el Palau Reial Major.
El comerç per la Mediterrània, doncs,  esdevindrà el motor de la transformació de la ciutat fins al voltant del segle XV en què el model polític, social i econòmic establert fins llavors entrarà en crisi, donarà peu a la Guerra Civil i a tot un seguit de reformes que la introduiran en una nova època.


 


Palau Reial Major. Plaça del Rei. Barcelona