divendres, 30 de març del 2012

[24-03-2012] – «III trobada d’Amics de l’Art Romànic de Catalunya»

El passat dissabte 24 de març de 2012 va tenir lloc la III Trobada dels Amics de l’Art Romànic de Catalunya. Hi van participar les entitats de Barcelona, Berguedà, Bages, Sabadell i la secció Arts de l’Institut d’Estudis Penedesencs, reunint un total de 135 persones.
La visita es va iniciar amb un parlament del President dels Amics de l’Art Romànic de Sabadell, Sr. Lluís Fernández, com a organitzador de la trobada d’enguany. Després de separar-nos en grups més petits, van començar les activitats amb la visita comentada al monestir de Sant Cugat del Vallès, a la població medieval i al museu del monestir. Aquesta part de les activitats fou conduïda per monitors del Museu de Sant Cugat.
Després de dinar es visità l’església romànica de Santa Maria de Barberà. Els comentaris sobre l’arquitectura de l’edifici van ser realitzats per l’arquitecte Josep Maria Masagué (AAR de Sabadell) i l’explicació de les pintures murals estigué a càrrec de la Dra. Francesca Español (AAR de Barcelona).
La trobada es va cloure amb el parlament dels presidents de les entitats participants i els Amics de l’Art Romànic del Bages es van oferir a organitzar la trobada del proper any.