dijous, 19 d’octubre del 2017

(2017-10-16) Conferència " Monumenta. 25 anys d'història" a càrrec de Javier Gimeno Brió



El passat dilluns 16 d’octubre de 2017, a les 19.00 hores, va tenir lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona) la conferència inaugural del curs 2017-2018 «Monumenta. 25 anys d’història» a càrrec del senyor Javier Gimeno Brió, actual president de l’Entitat, en motiu de la celebració del seu 25è aniversari.
El Sr. Gimeno dedicà la primera part de la seva intervenció a exposar què és Monumenta, quins són els objectius de l’associació, quin és el perfil de soci a qui va dirigida, i com s’estructura l’entitat que presideix.
Monumenta, Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya (APCECC) va néixer l’any 1992 vinculada a Amigos de los Castillos. Actualment, l’associació és membre de la Union of European Historic Houses Associations (UEHHA).
Monumenta té com a objectiu promoure la conservació del Patrimoni privat de Catalunya, fomentar i facilitar-ne l’estudi i el coneixement, col·laborar amb el desenvolupament del turisme compromès, i treballar conjuntament amb les entitats i institucions públiques i privades de Catalunya.
L’entitat s’adreça a totes aquelles persones que conserven el patrimoni familiar de generacions antigues, a aquelles que l’han adquirit recentment, i en darrer terme, a les empreses que desitgen fer un ús comercial responsable del seu patrimoni.
A la segona part de la conferència, el Sr. Gimeno comentà, a tall d’exemple, el model de gestió dut a terme pels propietaris del Castell de Godmar de Badalona, documentat ja des del segle X, i habitat per la mateixa família des de l’any 1402. Finalitzada l’explicació, es donà pas al torn de preguntes dels assitents.