dimecres, 27 de novembre del 2013

[25-11-2013] – Conferència «Institut Ramon Muntaner. 10 anys al servei de la recerca i la cultura»

Ell passat 25 de novembre de 2013 a les 19.00 hores va tenir lloc a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona) la conferència «Institut Ramon Muntaner. 10 anys al servei de la recerca i la cultura» a càrrec dels senyors Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i president del patronat de l’Institut Ramon Muntaner; Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'IRMU i M. Carme Jiménez Fernández, directora de l’Institut Ramon Muntaner. L'acte va estar presentat per la Dra. Francesca Español, presidenta d'AAR com a representant de l'entitat organitzadora de l'acte.
L’Institut Ramon Muntaner és una fundació privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana i va ser constituïda el mes de juliol de 2003 amb seu al Mas de la Coixa (Móra la Nova – Ribera d'Ebre). Aquesta entitat neix d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, que representa la voluntat de tots els centres que hi són adherits. La seva finalitat és la difusió i el suport als projectes d’investigació i de promoció cultural dels centres i instituts d’estudis de parla catalana, entitats dedicades principalment a l’estudi de la història, el patrimoni cultural i natural i les ciències socials i humanístiques i a la divulgació cultural dins els àmbits local i comarcal.
La idea entorn de la qual giren els seus projectes i la seva activitat és la de crear xarxa entre els Centres i Instituts d’Estudis catalans i donar a conèixer la important tasca que realitzen com a investigadors i dinamitzadors culturals d’un territori així doncs l’Institut és un instrument al servei de la recerca i la promoció cultural realitzada pels centres i instituts d’estudis que l'integren.
L'Institut Ramon Muntaner organitza i ampli programa d'activitats adreçades principalment als Centres i Instituts d'Estudis, tot i que també estan obertes a un públic més general, apropant d'aquesta manera el món dels centres d'estudis a la societat. L'Institut també col·labora i participa activament en les activitats que realitzen els centres.
Aspecte general de la sala en el moment de la presentació
D'esquerra a dreta: M. Carme Jiménez Fernández, directora de l’Institut Ramon Muntaner; Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'IRMU; Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i president del patronat de l’Institut Ramon Muntaner i la Dra.Francesca Español, presidenta d'AAR, entitat organitzadora de l'acte.
D'esquerra a dreta: M. Carme Jiménez Fernández, directora de l’Institut Ramon Muntaner; Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'IRMU; Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i president del patronat de l’Institut Ramon Muntaner i la Dra.Francesca Español, presidenta d'AAR, entitat organitzadora de l'acte.