dijous, 19 de febrer del 2015

[9-02-2015] - Presentació dels projectes TEMPLA (Universitat de Girona) i ARS PICTA (Universitat de Barcelona), a càrrec del Dr. Gerardo Boto Varela i la Dra. Milagros Guardia Pons

El passat dilluns, 9 de febrer de 2015, a les 19:00 hores va tenir lloc a la sala Pere i Joan Coromines la presentació dels projectes d'investigació TEMPLA (UdG) i ARS PICTA (UB), a càrrec dels seus corresponents directors, el Dr. Gerardo Boto Varela i la Dra. Milagros Guardia Pons.

   La sessió va estar dedicada a la presentació de dos grups de recerca catalans que s'han especialitzat en l'art medieval. En primer lloc, el doctor Gerardo Boto ha presentat Templa (Taller d'Estudis Medievals. Programes-Litúrgia-Arquitectura), format per nombrosos especialistes de l'estat i d'Europa integrants d'universitats, museus i arxius. El ponent ha exposat els diversos resultats de les recerques dutes a terme: el projectes I+D, les activitats acadèmiques, les trobades científiques i les publicacions. Pel que fa a aquestes darreres, els resultats d'alguns col·loquis han estat publicats a la revista Codex Aquilarensis.

   El segon grup presentat ha estat Ars Picta (Anàlisis i Recerques sobre Pintura i Iconografia Tardoantiga i Medieval), a càrrec de la doctora Milagros Guàrdia. S'han mostrat els projectes de recerca en curs, entre ells, l'estudi sobre les pintures, avui disperses, de Sant Quirze de Pedret, amb un intent de restitució virtual. Una de les eines més interessants que ha creat aquest grup és una base de dades iconogràfica de la pintura mural romànica catalana.